Langzaam gegaard varkensvlees, cider & salie hotpot

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2022
  • Langzaam gegaard varkensvlees, cider & salie hotpot

    Langzaam gegaard varkensvlees, cider & salie hotpot

    Langzaam gegaard varkensvlees, cider & salie hotpot

Warm je op terwijl de koude nachten beginnen met deze glorieuze hotpot, met langzaam gekookt varkensvlees gekookt in cider en salie. Bedekt met een krokant laagje aardappelen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 el olijfolie, plus een beetje extra
1 kg in blokjes gesneden varkensschouder
20 g boter, in blokjes, plus een beetje extra
4 preien, schoongemaakt en in dikke plakken gesneden
4 teentjes knoflook, geperst
3 el bloem
500 ml droge cider
400 ml kippenbouillon
2 laurierblaadjes
½ bosje peterselie, fijngehakt
klein bosje salie, blaadjes geplukt, 5 heel, de rest fijngehakt
200 ml slagroom
400 g aardappelen
400 gram zoete aardappelen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit de helft van de olie in een diepe ovenvaste braadpan, of vuurvaste braadpan, en bak de stukjes varkensvlees in porties op middelhoog vuur tot ze helemaal aangebraden zijn, en leg ze dan op een bord. Voeg eventueel nog 1 el olie toe aan de pan, terwijl je de porties kookt. Zodra al het varkensvlees is aangebraden, leg je het op een bord en zet je het apart.
- Voeg nog 1 el olie toe aan de pan met een beetje boter en bak de helft van de prei met een snufje zout in 10 minuten gaar. Voeg de knoflook toe, bak een minuut en roer dan de bloem erdoor.
- Schenk beetje bij beetje de cider erbij, roer om alle stukjes die aan de bodem van de pan vastzitten los.
-Voeg de bouillon, de laurierblaadjes en het aangebraden varkensvlees toe en laat sudderen, half afgedekt met een deksel, gedurende 1-1½ uur tot het vlees net zacht is (later zal het zo gaar worden dat het in de oven uit elkaar valt). Kan een dag van tevoren worden bereid.
- Verwarm de oven voor op 200C/180C hetelucht/gas 6. Laat een paar minuten onafgedekt sudderen om de saus in te laten trekken, indien nodig – deze mag niet te vloeibaar zijn, anders zinken de aardappelen in de saus. Roer de peterselie, de gehakte salie, de resterende prei en de room erdoor en breng goed op smaak.
- Schil beide soorten aardappelen en snijd ze met de hand of met een mandoline in plakken van 2 mm dik. Wissel lagen aardappel en zoete aardappel in cirkels over de taart, of willekeurig, als je dat liever hebt. Strooi de blokjes boter erover en bak 1-1½ uur tot de aardappel zacht is. Verdeel de hele salieblaadjes, ingesmeerd met een beetje olie, de laatste 10 minuten. Laat 10 minuten rusten alvorens te serveren.

Bron

BBC Good food - Anna Glover -

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten