Cider & uiensoep met kaas & appel toast
- Engels, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-05-2022
De Engelse versie van de Franse uiensoep. Gebruik elke kaas die je in de koelkast hebt voor de toast ; zelfs een kruimelige geitenkaas werkt goed
Ingrediënten 4 personen
30 g boter2 uien, gepeld en in plakjes
3 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
100 ml heerlijke cider
1 kleine aardappel, geschild en in plakjes
2 takjes tijm, plus 1 tl tijmblaadjes om te serveren
450 ml kippenbouillon
50 ml slagroom of crème fraîche
½ Granny Smith-appel, klokhuis verwijderd, geschild en in fijne luciferreepjes gesneden
Voor de toast :
2 sneetjes zuurdesem of stokbrood
20 g geraspte cheddar of andere verkruimelde kaas
10 g gedroogde appel
1 lente-ui, fijn gesneden
Bereidingswijze
-Verhit de boter in een pan tot het schuimt, voeg dan de uien toe en kook 10 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schenk de cider erover, voeg de aardappel- en tijmtakjes toe en laat nog 2 minuten sudderen. Roer de bouillon en room erdoor, breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen tot de aardappel zacht is. Verwijder en gooi de tijm weg, breng de soep over naar een blender en maal tot een gladde massa.
- Om de toastjes met kaas en appel te maken, verwarm je de grill op hoog. Rooster het brood aan beide kanten en meng de kaas, gedroogde appel en ui door elkaar. Verpak het mengsel op de toast en grill tot het gesmolten en goudbruin is. Schenk de soep in kommen, strooi de appellucifers en de tijmblaadjes erover en serveer met de toastjes.
Bron
BBC - Tom Kerridge
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties