Surf & turf met asperges

  • Regionaal, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Surf & turf met asperges

    Surf & turf met asperges

    Surf & turf met asperges

  • Surf & turf met asperges

    Surf & turf met asperges

    Surf & turf met asperges

Dit heerlijke voorgerecht hadden wij met het Paasdiner van 2022. Op en top genieten van de verse asperges en deze verwerkt in een makkelijk en snel te maken voorgerecht.
Het Paasdiner kan natuurlijk niet zonder asperges en daarvoor heb ik deze overheerlijke creatie bedacht, overheerlijk en bovendien ook nog eens makkelijk (voor) te bereiden als je gasten hebt.
De truffelmayonaise is heel makkelijk zelf te maken door gewone mayonaise te mengen met een beetje truffelolie. Vind je dit nog teveel gedoe dan kun je ook gewoon kant en klare truffelmayonaise gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
- 4 witte asperges
- 8 groene aspergepunten
- 8 plakjes rosbief
- 12 grote garnalen
- geroosterde pijnboompitten
- 2 lente uitjes
- truffelmayonaise
- peper en zout
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Schil de witte asperges en snijd de kontjes eraf, kook ze ongeveer 10 minuten tot beetgaar en leg ze op een schone theedoek.
- Rooster de pijnboompitten en snij de lente uitjes in ringetjes.
- Snij de kontjes van de groene aspergepuntjes en bak de witte en groene asperges enkele minuutjes in een grillpan.
- Wok de garnalen en schik ze samen met de plakjes rosbief en de asperges netjes op een bordje.
- Strooi de lente uitjes en de pijnboompitjes eroverheen en werk af met de truffelmayonaise.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten