Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 29-04-2022
Heerlijke risotto voor een dagelijkse maaltijd. Gerookte kip, mascarpone en gemengde paddenstoelen met als tegenhanger een groene salade voor bij de romige risotto.
Ingrediënten 2 personen
1 eetlepel olijfolie1 sjalot gesnipperd
1eetlepel balsamicoazijn
100 gram gemengde paddenstoelen (schoongeveegd, grof gesneden)( ik had 200 gram oesterzwammen)
1 ruime eetlepel gedroogde tijm
150 gram risotto rijst
circa 450 ml paddenstoelenbouillon
75 gram mascarpone
1 gerookte kipfilet in blokjes
30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
30 gram rucola
Benodigdheden
snijplank, mes, panBereidingswijze
Verhit een halve el olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Blus af met ½ el balsamicoazijn. Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak circa 5 minuten mee. Schep de risotto rijst erdoor en bak 2 minuten, tot de korrels glazig zijn.
Voeg een scheut van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo circa 20 minuten door, totdat de rijst gaar is.
Schep de mascarpone, kip en de helft van de kaas door de risotto en warm even mee. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de rucola met de overige olijfolie en balsamico. Verdeel de risotto over diepe borden. Garneer met een pluk rucola en bestrooi met de overige kaas.
Bron
Proef het Zuiden eigen tekst en foto's
Serveertip
Serveer een frisse salade bij de risotto met gerookte kip en paddenstoelen als tegenhanger voor het romige van het gerecht.
Bestrooi de risotto met tijmblaadjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties