Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-04-2022
  • Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

    Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

    Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

  • Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

    Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

    Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

  • Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

    Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

    Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

  • Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

    Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

    Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

  • Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

    Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

    Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

Heerlijke risotto voor een dagelijkse maaltijd. Gerookte kip, mascarpone en gemengde paddenstoelen met als tegenhanger een groene salade voor bij de romige risotto.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 eetlepel olijfolie
sjalot  gesnipperd
1eetlepel balsamicoazijn
100 gram gemengde paddenstoelen (schoongeveegd, grof gesneden)( ik had 200 gram oesterzwammen)
1 ruime eetlepel  gedroogde tijm
150  gram risotto rijst
circa 450  ml  paddenstoelenbouillon
75 gram mascarpone
1 gerookte kipfilet in blokjes
30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
30  gram rucola
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, pan

Bereidingswijze

Verhit een halve el olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Blus af met ½ el balsamicoazijn. Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak circa 5 minuten mee. Schep de risotto rijst erdoor en bak 2 minuten, tot de korrels glazig zijn.
Voeg een scheut van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo circa 20 minuten door, totdat de rijst gaar is.
Schep de mascarpone, kip en de helft van de kaas door de risotto en warm even mee. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de rucola met de overige olijfolie en balsamico. Verdeel de risotto over diepe borden. Garneer met een pluk rucola en bestrooi met de overige kaas.

Bron

Proef het Zuiden eigen tekst en foto's

Serveertip

Serveer een frisse salade bij de risotto met gerookte kip en paddenstoelen als tegenhanger voor het romige van het gerecht.
Bestrooi de risotto met tijmblaadjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten