Fruit - Crumble

  • Engels, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2022
  • Fruit - Crumble

    Fruit - Crumble

    Fruit - Crumble

Dit heerlijke recept kan altijd overal tussendoor of achteraf. 
Ikzelf kreeg het als verrassing van mijn dochter bij de thee om 4 uur, we hebben ervan genoten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
WAT HEB JE NODIG:
2 a 3 appels liefst zurige - mogen juist de oude `zijn
(Dit mag ook diepvries fruit zijn of geroosterde steenvruchten)
150 gram bloem
100 gram suiker of basterdsuiker of honing of vanille suiker of een mix
100 gram roomboter (ongezouten - koud)
1 eetlepel kaneel (+ een snufje)
1 eetlepel suiker/basterdsuiker/vanillesuiker/honing
1 theelepel citroensap
zout
optioneel: slagroom, vanille ijs, noten, walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal voor de appels in water
Mesje voor het schillen van het fruit.
Schaal om het deeg in te maken.
Handen voor het kneden van het deeg
Pan om het fruit in voor te verwarmen
Ovenschaal of ovenschaaltjes om de crumble in te bakken.
een Oven.

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 graden. ( hete lucht)
-Schil de appels, verwijder klokhuis en snijd ze in kleine blokjes.
-Doe de appelblokjes in een kom en meng hierbij het citroensap,1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel suiker.
-Dit mengsel kan je even opwarmen in een pan zodat de smaken beter mengen.
* Ook het diepvriesfruit even opwarmen (pan) en steenvruchten even voor verwarmen (roosteren) in de oven.

-Nu gaan we het deeg maken. Dit doe je door de boter in kleine blokjes te snijden (dit mengt makkelijker) en in een ruime kom te doen.Voeg hierbij de bloem, het suikermengsel, een snufje kaneel en een snufje zout. Meng het deeg met je handen goed door elkaar tot een kruimelig deeg.
-Doe nu het fruit in de (hitte bestendige) schaal of schaaltjes en bedek dit met een lekker laagje kruimeldeeg.
( het restant kruimeldeeg is goed te bewaren in de vriezer.
-Schuif de schaal(tjes) in de oven voor ongeveer 15 á 20 minuten tot de bovenkant licht goudbruin gekleurd is.
Klaar is Kees, een te lekker.

Bron

Jamie Olivier.

Serveertip

Serveer met een beetje slagroom en/of vanille ijs
Strooi er grofgehakte noten overheen, mijn voorkeur gaat uit naar walnoten.

Maak extra deeg en bewaar dit mengsel in de vriezer altijd makkelijk

Appel is het meest gangbare fruit voor dit gerecht maar er kan echt veel meer.
Gewoon het fruit van de fruitschaal dat op moet, diepvries fruit ect.
Let wel op dat je steenvruchten ( vruchten met een pit) van hun pit verlost en liefst even roosters in de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten