PARMEZAAN PATATJES

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-04-2022
  • PARMEZAAN PATATJES

    PARMEZAAN PATATJES

    PARMEZAAN PATATJES

Deze lekkere torentjes van aardappelschijfjes met parmezaan zijn ideaal als hapje of bijgerecht. Heerlijk gekruid en krokant gebakken in de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1½ kg aardappel, geschild en in dunne plakjes
3 el boter, gesmolten
2 el parmezaan
1 el tijm
1 tl knoflookpoeder
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
muffinvorm

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Vet een muffinvorm in.
-Doe de aardappelschijfjes in een grote kom en voeg de boter, de parmezaan, de tijm, de knoflook, peper en zout toe. Roer goed om.
-Maak torentjes van de schijfjes in de muffinvorm. Bestrooi met wat extra peper.
-Zet in de oven en bak 40 minuten tot de randjes bruin en krokant zijn.
-Laat 5 minuten rusten en serveer dan de torentjes lekker warm, met nog wat parmezaan erover geraspt.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten