PARMEZAAN PATATJES
- Belgisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 28-04-2022
Deze lekkere torentjes van aardappelschijfjes met parmezaan zijn ideaal als hapje of bijgerecht. Heerlijk gekruid en krokant gebakken in de oven.
Ingrediënten 4 personen
1½ kg aardappel, geschild en in dunne plakjes3 el boter, gesmolten
2 el parmezaan
1 el tijm
1 tl knoflookpoeder
peper en zout
Benodigdheden
muffinvormBereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Vet een muffinvorm in.
-Doe de aardappelschijfjes in een grote kom en voeg de boter, de parmezaan, de tijm, de knoflook, peper en zout toe. Roer goed om.
-Maak torentjes van de schijfjes in de muffinvorm. Bestrooi met wat extra peper.
-Zet in de oven en bak 40 minuten tot de randjes bruin en krokant zijn.
-Laat 5 minuten rusten en serveer dan de torentjes lekker warm, met nog wat parmezaan erover geraspt.
Bron
15gram
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties