Namasu
- Japans, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-04-2022
Namasu, is delicaat gesneden groenten die zijn gepekeld met rijstazijn, wordt geserveerd bij vrijwel elke maaltijd in het Eiheiji-klooster in Japan, waar de monniken deelnemen aan een eetritueel dat zowel ceremonieel als meditatief is. Deze vleesloze versie van het gerecht weerspiegelt de principes van shojin ryori, de vegetarische keuken die wordt aangehangen door boeddhistische monniken in Japan. Yuzu-sap brengt een licht bloemige, zoete zuurgraad die de namasu lichter maakt, zonder overdreven scherp te zijn.
Ingrediënten 4 personen
1 daikon, gesneden in reepjes2 grote wortelen, in reepjes
2 theelepels zout
3 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel kristalsuiker
1 eetlepel gebotteld yuzu-sap
1 eetlepel water
Geroosterde sesamzaadjes (optioneel)
Bereidingswijze
-doe de daikon en wortelen samen in een vergiet dat boven een grote kom is geplaatst. Strooi zout over het daikon-mengsel; voorzichtig mengen . Laat staan op kamertemperatuur tot het mengsel zacht begint te worden, ongeveer 25 minuten.
- Klop ondertussen azijn, suiker, yuzu-sap en 1 eetlepel water in een middelgrote kom tot de suiker is opgelost.
- Knijp met uw handen voorzichtig de vloeistof uit het daikon-mengsel en zorg ervoor dat u de daikon en de wortelen niet misvormt. Voeg toe aan het azijnmengsel; en goed vermengen . Laat 15 minuten staan.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de kommen; garneer eventueel met geroosterde sesamzaadjes.
Serveer op kamertemperatuur of gekoeld.
Bron
Shinobu Namae
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties