Look champignons op zijn Spaans
- Spaans, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 27-04-2022
Spaanse tapa boordevol knoflook en smaken
Ingrediënten 4 personen
500 gr. kleine champignons1 ui (fijngehakt)
5 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 el droge witte wijn
50 gr boter
beetje olijfolie
handje peterselie (fijngehakt)
1 el verse tijm (fijngehakt)
Zout
Peper
1 Spaanse peper (zeer fijn gehakt, zonder pitjes) optie
Bereidingswijze
-Verhit een ruime pan en voeg de boter en een flinke scheut olijfolie toe.
-Voeg de ui toe en laat het even zachtjes aanbakken (niet bruin laten worden).
-Voeg de champignons toe en laat ze door regelmatig te roeren gedurende 4-5 minuten zachtjes gaar en bruin worden. Voeg daarna de knoflook toe. Laat even zachtjes aanbakken.
-Voeg de wijn toe en kook dit zo'n 2,5 minuutjes in.
-Voeg tijm en peterselie toe. Blijf roeren.
-Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel een Spaans pepertje toe.
Warm serveren
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties