Look champignons op zijn Spaans

  • Spaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-04-2022
  • Look champignons op zijn Spaans

    Look champignons op zijn Spaans

    Look champignons op zijn Spaans

Spaanse tapa boordevol knoflook en smaken 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. kleine champignons
1 ui (fijngehakt)
5 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 el droge witte wijn
50 gr boter
beetje olijfolie
handje peterselie (fijngehakt)
1 el verse tijm (fijngehakt)
Zout
Peper
1 Spaanse peper (zeer fijn gehakt, zonder pitjes) optie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit een ruime pan en voeg de boter en een flinke scheut olijfolie toe.
-Voeg de ui toe en laat het even zachtjes aanbakken (niet bruin laten worden).
-Voeg de champignons toe en laat ze door regelmatig te roeren gedurende 4-5 minuten zachtjes gaar en bruin worden. Voeg daarna de knoflook toe. Laat even zachtjes aanbakken.
-Voeg de wijn toe en kook dit zo'n 2,5 minuutjes in.
-Voeg tijm en peterselie toe. Blijf roeren.

-Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel een Spaans pepertje toe.

Warm serveren

Bron

pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten