Chorizo in rode wijn

  • Spaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2022
  • Chorizo in rode wijn

    Chorizo in rode wijn

    Chorizo in rode wijn

Het absolute eerste dat ik altijd bij een tapasrestaurant bestel, is de chorizo. Ik vind het overal heerlijk en het wordt op elke manier geserveerd, maar mijn absolute favoriet is toch wel de eenvoudig gefrituurde chorizo in rode wijn.
Slechts een handvol ingrediënten, met veel smaak. Deze duurt maar een paar minuten om voor te bereiden, maar het is altijd een toppertje . Serveer het met wat stukjes brood ernaast om de smaakvolle wijnolie op de bodem op te zuigen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel gerookte paprikapoeder
250 g Spaanse Chorizo, gesneden in stukken
25 cl rode wijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en paprika toe en bak tot ze geurig zijn.
-Voeg de gesneden chorizo toe en bak 1-2 minuten of tot ze knapperig zijn. Voeg de rode wijn toe en laat sudderen tot de wijn is ingedikt .

-Schep over in een serveerschaal en serveer direct met wat brood

Bron

Alejandra Ramos

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten