Pittige Kipstoof met een knipoog naar Jan Linders

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-04-2022
  • Pittige Kipstoof met een knipoog naar Jan Linders

    Pittige Kipstoof met een knipoog naar Jan Linders

    Pittige Kipstoof met een knipoog naar Jan Linders

Dit recept vind zijn basis in een magasin van Jan Linders.
Ik heb het aangepast aan onze smaak en aan de geldende allergieen in ons gezin.
Het resultaat was heerlijk en ik deel het graag met jullie.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Boter/olijfolie
2 Kippebouten
1 Ui
1 kleine courgette
1 zoete paprika
hand blanke rozijnen
2/3 kruidnagels
1 eetlepel honing
2 eetlepels ketjap asin
1 blokje kippeboullion
3 cm Gember wortel
1 dessertlepel Masala ( of Kerrie)
1 eetlepel Tandori
2 eetlepels bloem
1 eetlepel cream fraiche
zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braad/stoof pan
pollepel
snijplank
goed mes
diverse lepels
Steelpan

Bereidingswijze

Bereiden.
1. Verhit Boter en Olie naar wens ( ik meng deze twee altijd) en braad de Kippenbouten lekker aan. Deze mogen goed (licht)bruin worden.
2. Fruit in een steelpannetje de fijngesneden Ui aan tot ook deze lichtbruin is.
3. Voeg de Ui toe aan de braadpan met de kippenbouten, Voeg daarna ook de minblokjes gesneden Courgette en paprika toe, de rozijnen, kruidnagels, honing, ketjap, het blokje Kippeboullion, de Masala, de Tandorie, wat zout en peper naar smaak.
Voeg water bij tot ongeveer een halve liter of tot de kippenbouten onder water staan.
Laat dit geheel in ieder geval 45 min stoven.
4.Haal na het stoven de kippenbouten uit de pan en haal het vlees van de botten, haal ook de kruidnagels uit de pan
5. Doe het kippenvlees terug in de stoof, voeg de fijn gesneden gember ook toe en laat het geheel nog 15 minuten stoven op een laag pitje
6. Tot slot voegen we de Bloem toe en laat meng dit goed door de stoofpot, vervolgens de Cream fraiche toevoegen en wederom goed doorroeren.
7 De stoof weer 15 door laten trekken op een laag pitje.
De stoof is klaar om te eten.
Opdienen kan met rijst, aardappels, noedels of puree.

Bron

Het recept van Jan Linders aangepast

Serveertip

Zelf laat ik de stoof rustig afkoelen. Opnieuw opwarmen geeft in mijn beleving meer smaak.
Het is ook een handige pot om een dag van te voren te maken.

Ingrediënten die je ook kunt toevoegen zijn
Gembersiroop
Woksaus lemongrass/chili
Serehstengel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten