Basilicumsaus met ricotta

  • Belgisch, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-04-2022
  • Basilicumsaus met ricotta

    Basilicumsaus met ricotta

    Basilicumsaus met ricotta

Deze vissaus is lekker bij gebakken of gepocheerde witte vis. (hondshaai, griet, tong, wijting)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bosje basilicum
40 ml Vermouth
30 ml schuimwijn
100 g ricotta van Berloumi
50 ml room
1 el opgeklopte room
1 el citroensap
500 ml groentebouillon
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de basilicumblaadjes klein en hou de steeltjes apart.
-Breng de bouillon met de Vermouth en de basilicumsteeltjes aan de kook. Kook voor de helft in.
-Roer er de ricotta en de room onder en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-Giet er de schuimwijn bij en schep er de opgeklopte room onder. Schuim de saus op met een staafmixer.
-Roer er vlak voor het serveren het basilicum onder.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten