Kleurrijke Koolsalade
- Nederlands, Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 22-04-2022
Van dit hoofdgerecht Kip-yassa-van-project-gezond had ik witte kool over, die ik graag wilde verwerken. Aldus de kool even geblancheerd en koud gespoeld en met ingrediënten vermengd, die ik verder nog voorhanden had.
Ingrediënten 2 personen
150 gram gesneden witte kool1 sjalotje gesnipperd
1 kwart gele, rode en groene paprika
peper en zout naar smaak
1 1/2 el appelazijn
1 el agavesiroop
1/2 blokje groentebouillon met minder zout
Benodigdheden
pan, snijplank en mesBereidingswijze
Kook water met het halve bouillonblokje erin opgelost. Voeg de kool toe en blancheer de kool enkele minuten beetgaar. Zeef de kool en spoel deze koud , laat goed uitlekken. Voeg alle overige ingrediënten toe en roer alles om. Klaar is de kleurrijke koolsalade.
Serveertip
Lekker met gebakken aardappeltjes en een stukje vlees of vis. Eventueel in de ochtend maken zodat de smaken kunnen intrekken.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties