Alfoldi rostélyos

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-04-2022

Hongaarse stoofpot met rundvlees en zuurkool

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Alföldi rostélyos

stoofschotel van rundvlees met zuurkool |

Hongarije

500 g runderriblappen

peper en zout

50 g reuzel of boter

1 ui, in dunne ringen gesneden 1 eetlepel paprikapoeder

500 g zuurkool

theelepel karwijzaadjes

100 g mager rookspek, kleingesneden

2 dl bouillon van tablet of blokje

600 g aardappelen, geschild, in stukken gesneden

1 (1 bekertje) zure room of Bulgaarse yoghurt

I eetlepel bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Bereidingswijze

Alföldi rostélyos


Wrijf de lappen in met peper en zout. Verhit de reuzel of de boter en bak hierin het vlees aan weerszijden bruin. Neem het vlees uit de pan. Fruit in het achtergebleven vet de uien lichtbruin. Haal de pan van het vuur, laat hem iets afkoelen, roer er het paprikapoeder door en laat dit, terug op het vuur, bij matige hitte even aan fruiten. Voeg de met een vork losgemaakte zuurkool toe, strooi er de karwijzaad jes over en schep een paar maal om. Schuif een deel van de zuurkool opzij in de pan, leg er de runderlappen op en bedek ze weer met de zuurkool.
Strooi er het spek over en giet er de bouillon bij.
Laat in gesloten pan alles ongeveer I uur zachtjes stoven. Controleer of het vlees bijna gaar is, leg er dan de aardappelen op en vul zonodig het vocht aan. Laat nog eens uur zacht koken tot de aardappelen gaar zijn.

Klop de zure room of Bulgaarse yoghurt met de bloem tot een glad mengsel en schep dit door de zuurkool en de aardappelen. Laat onder goed roeren de stoofschotel door en door warm worden, zodat de bloem gaar wordt en de bouillon bindt. Neem er het vlees uit en leg dit bij het opdienen boven op de schotel.

Bron

Kookboek Rondom de aardappel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten