Gebakken Italiaanse Kippendijen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-04-2022
  • Gebakken Italiaanse Kippendijen

    Gebakken Italiaanse Kippendijen

    Gebakken Italiaanse Kippendijen

Dit recept voor Italiaanse kippendijen is geweldig voor het gebruik van gedroogde kruiden; terwijl de kip langzaam bakt, zal het al die smaken absorberen. Het is niet nodig om het vlees te marineren, bestrooi het gewoon met kruiden en laat het in de pan vallen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel kokosolie of licht gearomatiseerde olijfolie
4 kippendijen
zout
versgemalen zwarte peper
gegranuleerde knoflook of knoflookpoeder
gedroogde oregano
gedroogde basilicum
Provençaalse kruiden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Giet de olie in een grote roestvrijstalen of gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. (Een koekenpan met antiaanbaklaag zal ook werken, hoewel het niet nodig is.)
-Bestrooi de huidzijde van de kippendijen royaal met kruiden en plaats ze vervolgens in de hete koekenpan, met de huidzijde naar beneden.
-Bestrooi de andere kant van de dijen en bak ze dan, zonder ze te verplaatsen, ongeveer 20-25 minuten zonder deksel. Laat ze koken tot het vet is gesmolten en de schil diep goudbruin en knapperig is; dit kan wel 30 minuten duren.
-Als het vel aan de pan plakt, is het waarschijnlijk niet aan die kant klaar. Verlaag indien nodig het vuur als de huid begint te branden voordat deze gelijkmatig goudbruin is. Draai de dijen om en kook nog ongeveer 20 minuten.
-Als het vlees dat het dichtst bij het bot zit gaar is, is de kip gaar.

Bron

Barefeet - Pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten