Lasagne soep
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 19-04-2022
Met pittige worst, malse noedels en een melige kaas topping, heeft dit recept voor lasagnesoep al je favoriete Italiaanse ingrediënten samen gestoofd in één pot.
Ingrediënten 6 personen
1/2 kg worst (pikante Italiaanse worst kan ook worden gebruikt)1/2 kg rundergehakt
2 kleine uien, gehakt in 1/2 "stukjes
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el Italiaanse kruiden
1/2 – 1 tl gemalen rode pepervlokken
120 g tomatenpuree
2 blikken tomatenblokjes, met knoflook (in het vuur geroosterde tomaten zijn geweldig, als je ze kunt vinden)
1 L kippenbouillon
1 tl zout
1/2 tl versgemalen zwarte peper
200 g mafalda pasta, of een alternatieve gekrulde pasta
Ingrediënten Kaas Topping :
200 g ricotta kaas
50 g Parmezaanse kaas
50 g vers geraspte mozzarella
Bereidingswijze
-In een grote soeppan de worst koken en verkruimel dan de worst en het gehakt op middelhoog vuur. Voeg de uien en de knoflook toe om samen met het vlees te koken. Bestrooi met Italiaanse kruiden en rode pepervlokken terwijl alles kookt.
-Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, kippenbouillon, zout en peper toe. Roer en zet het vuur hoog. Wanneer de soep begint te sudderen, zet u hem nogmaals op middelhoog en voegt u de pasta toe. Roer en laat sudderen tot de noedels zacht zijn, 8-10 minuten.
- Proef de bouillon en pas eventueel de kruiden aan.
- Haal van het vuur als de noedels zacht, maar nog taai zijn. Terwijl de pasta kookt, roer je de ricotta, Parmezaanse kaas en Mozzarella in een kleine kom door elkaar.
-Schep de soep in kommen en garneer met een flinke schep van het kaasmengsel.
Bron
barefeet
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties