Lasagne met zalm en boursin
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-04-2022
=18pxKnapperige lasagnevellen, zachte boursin en kruidige zalm; een ware smaakexplosie! Deze vislasagne is niet alleen overheerlijk maar ook nog eens makkelijk te maken.
Ingrediënten 4 personen
12 lasagnevellen400 g gerookte zalm
8 prei stengels
300 g kruidenkaas (Boursin)
100 g gemalen kaas
dille
2 el olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de prei schoon, snipper fijn en bak even op in wat olijfolie. Kruid met peper en zout en roer er de boursin door.
2 Neem een ovenschaal en vet in met keukenpapier en wat olijfolie. Lepel er wat prei-boursin mengsel in en strijk uit. Schik er een laagje lasagnevellen in en leg daarop sneetjes zalm. Herhaal twee keer: laagje prei-boursin, laagje lasagnevellen en daarna zalm, maar eindig met een laagje prei.
3 Bestrooi rijkelijk met de gemalen kaas en gaar 20 minuten in de oven. Schuif eventueel nog even onder de grill voor een korstje.
4 Haal uit de oven en werk af met enkele plukjes dille.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties