Scampi's in chilisaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2022
  • Scampi's in chilisaus

    Scampi's in chilisaus

    Scampi's in chilisaus

Pittige scampi's voor de liefhebbers .......

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg scampi's
2 sjalotten
5 knoflook teentjes
25 cl room
zoete chilisaus
2 el ketchup
bladpeterselie (gesnipperd)handje
olijfolie
cayennepeper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en snipper 3 teentjes knoflook. Meng ze met de olijfolie. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Schep ze door de knoflookolie.
2 Pel en snipper de sjalotten en de overige knoflook. Fruit ze in olijfolie. Voeg de room en de ketchup toe, en chilisaus naar smaak. Laat even inkoken.
3 Kruid de scampi's met wat cayennepeper en zout. Bak ze in de olie en doe ze bij de saus. Bestrooi met peterselie en serveer.

Bron

libelle

Serveertip

Lekker met stokbrood of rijst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten