Kaastaart in een eitje

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Kaastaart in een eitje

    Kaastaart in een eitje

    Kaastaart in een eitje

Origineel ...een verrassing van formaat ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
12 paaseitjes (hol, zo groot als een ei)
300 g roomkaas (type Philadelphia)
200 g plattekaas (volle)
20 cl slagroom (min. 30% VG)
2 el melk
4 blaadjes gelatine
6 el suiker
1 zakje vanillesuiker
1 mango
mangosap (fles)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
spuitzak

Bereidingswijze

1 Week de gelatine in koud water. Snij met een heel scherp mes voorzichtig een kapje van de paaseieren: de rand hoeft niet perfect te zijn.
2 Meng de roomkaas met de plattekaas, vanillesuiker en suiker naar smaak. Klop de slagroom half stijf.
3 Verwarm de melk en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer er 2 el van het kaasmengsel door. Roer dan het gelatinemengsel door de plattekaas. Spatel er de slagroom door.
4 Doe het kaasmengsel in een spuitzak en vul er de eitjes mee. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
5 Schil de mango en snij in blokjes. Doe er een scheutje mangosap bij en mix fijn. Duw de puree door een zeef.
6 Haal de eitjes uit de koelkast en lepel in het midden wat van het kaasmengsel weg. Vul het holletje met een heel klein schepje mangocoulis.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten