Argentijnse kip

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-04-2022
  • Argentijnse kip

    Argentijnse kip

    Argentijnse kip

Bijzondere bereiding van kip , op de wijze van de Argentijnen ! Super lekker ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
10 cl appelcider
1/2 tl Provençaalse kruiden
20 g boter
50 g spek
1 el appel-perensiroop
1 kip
1 gele paprika
12 zwarte olijven zonder pit
2 appels
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Was de kip en dep droog. Bestrooi met zout en peper.
-Vet een braadslede in en leg de kip erin. Roer de Provençaalse kruiden door de appel-perenstroop.
-Bestrijk de kip met de stroop en bedek de kippenborst en poten met het spek.
-Verdeel de boter over de kip en giet de appelcider erover.
-Braad de kip in het midden van de oven op 170°C in ± 1 u gaar.
-Was en snij de appelen in grove stukken.
-Was en halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in grove stukken.
-Voeg de laatste 20 min de appel, paprika en olijven toe.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten