Argentijnse kip
- Argentijns, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 15-04-2022
Bijzondere bereiding van kip , op de wijze van de Argentijnen ! Super lekker !
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Was de kip en dep droog. Bestrooi met zout en peper.
-Vet een braadslede in en leg de kip erin. Roer de Provençaalse kruiden door de appel-perenstroop.
-Bestrijk de kip met de stroop en bedek de kippenborst en poten met het spek.
-Verdeel de boter over de kip en giet de appelcider erover.
-Braad de kip in het midden van de oven op 170°C in ± 1 u gaar.
-Was en snij de appelen in grove stukken.
-Was en halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in grove stukken.
-Voeg de laatste 20 min de appel, paprika en olijven toe.
Bron
spar
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties