Argentijns stoofvlees

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Argentijns stoofvlees

    Argentijns stoofvlees

    Argentijns stoofvlees

  • Argentijns stoofvlees

    Argentijns stoofvlees

    Argentijns stoofvlees

Argentijns stoofvlees maken ze met rode Malbec wijn en is aangenaam pittig ;  super lekker met rijst .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
20 cl rode Malbec wijn
750 g runderlapjes
15 g koriander
75 g boter
70 cl rundbouillon
2 el olijfolie
100 g tomatenpuree
6 tenen knoflook
kruiden tex-mex (kant en klaar te koop)
bloem
3 uien
1 rode chilipeper
4 tomaten
rijst
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de runderlapjes in blokjes van ± 2 cm.
-Wrijf in met de kruidenmix en kruid met zout en peper.
-Haal het vlees door de bloem en laat kort intrekken buiten de koelkast.
-Pel de uien en look. Snipper de uien, look en chilipeper fijn en snij de tomaten in blokjes.
-Bak het vlees in de boter en olie rondom bruin.
-Haal uit de pan, leg het vlees in aluminiumfolie op een bord en hou apart.
-Fruit in dezelfde pan de ui, look en chilipeper.
-Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en warm op.
-Leg het rundvlees terug in de pan. Blus met de bouillon en wijn en laat ± 2,5 u stoven op een laag vuur.
-Roer regelmatig in de pan en check het vocht.
-Snij de koriander fijn en voeg toe aan het stoofvlees.

Serveer met rijst.

Bron

spar

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten