Argentijns stoofvlees
- Argentijns, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Argentijns stoofvlees maken ze met rode Malbec wijn en is aangenaam pittig ; super lekker met rijst .
Ingrediënten 4 personen
20 cl rode Malbec wijn750 g runderlapjes
15 g koriander
75 g boter
70 cl rundbouillon
2 el olijfolie
100 g tomatenpuree
6 tenen knoflook
kruiden tex-mex (kant en klaar te koop)
bloem
3 uien
1 rode chilipeper
4 tomaten
rijst
Bereidingswijze
-Snij de runderlapjes in blokjes van ± 2 cm.
-Wrijf in met de kruidenmix en kruid met zout en peper.
-Haal het vlees door de bloem en laat kort intrekken buiten de koelkast.
-Pel de uien en look. Snipper de uien, look en chilipeper fijn en snij de tomaten in blokjes.
-Bak het vlees in de boter en olie rondom bruin.
-Haal uit de pan, leg het vlees in aluminiumfolie op een bord en hou apart.
-Fruit in dezelfde pan de ui, look en chilipeper.
-Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en warm op.
-Leg het rundvlees terug in de pan. Blus met de bouillon en wijn en laat ± 2,5 u stoven op een laag vuur.
-Roer regelmatig in de pan en check het vocht.
-Snij de koriander fijn en voeg toe aan het stoofvlees.
Serveer met rijst.
Bron
spar