Griekse kruidenpannenbroodjes met tzatziki en granaatappel

  • Grieks, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Griekse kruidenpannenbroodjes met tzatziki en granaatappel

    Griekse kruidenpannenbroodjes met tzatziki en granaatappel

    Griekse kruidenpannenbroodjes met tzatziki en granaatappel

Lekkere Griekse kruidenkoekjes met tzatziki en granaatappel.... Uw gasten zullen naar meer vragen.....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bosje oregano
1/2 bosje bieslook
1 bosje bladpeterselie
200 g tarwebloem
2 el ouzo
100g granaatappelpitten
200 g tzatziki
Griekse olijfolie
fleur de sel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snipper de bieslook, ½ bosje platte peterselie en ½ bosje oregano fijn. Meng met de bloem, ouzo, ½ kl zout, 2 el Griekse olijfolie en 100 ml water tot een egaal brooddeeg. Kneed tot een bol en laat ingepakt met plasticfolie 20 min rusten op kamertemperatuur.
-Rol uit tot een dikte van 0,5 cm. Steek er cirkels uit. Kneed de rest van het deeg telkens opnieuw en rol weer uit om al het deeg op te werken.
-Verhit wat olijfolie in een antikleefpan. Bak de deegschijfjes op een matig tot zacht vuur tot ze bruine vlekken krijgen. Draai om en laat ook bruinen aan de andere zijde. Haal uit de pan en bestrooi met fleur de sel.

-Serveer lauwwarm afgewerkt met granaatappelpitten, tzatziki en de overige kruiden.

Bron

spar

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten