Loukoumades met honingsiroop en geroosterde sesamzaadjes
- Grieks, Nagerecht
- 30-60 min.
Griekse olieballetjes ...heerlijk als dessert of tussendoortje
Bereidingswijze
-Rooster het sesamzaad goudgeel en hou apart.
-Doe de gist, bloem, 50 g suiker en het zout in een grote kom en voeg de olijfolie en het water toe. Meng het geheel tot een klontvrij beslag. Laat 1 u rijzen onder plasticfolie.
-Schep met behulp van een kleine ijsschepper of bolle lepel bolletjes in een friteuse van 180°C. Frituur 5 min tot ze goudgeel zijn.
Honingsiroop :
-Kook de honing met de suiker en laat kleuren tot karamel. Blus met het water en laat samen koken gedurende 10 min, zodat de stroop wat dikker wordt.
-Giet over de loukoumades en bestrooi met het geroosterde sesamzaad.
Bron
spar