Dalgona koffie met tapiocaparels: romige koffie in Koreaanse stijl

  • Koreaans, Niet-alcoholische dranken
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-2022
  • Dalgona koffie met tapiocaparels: romige koffie in Koreaanse stijl

    Dalgona koffie met tapiocaparels: romige koffie in Koreaanse stijl

    Dalgona koffie met tapiocaparels: romige koffie in Koreaanse stijl

Dalgona koffie is een recente trend afkomstig uit Korea. Met dit recept verander je oploskoffie in een luchtige foam die als topping gebruikt kan worden op een drankje. Perfect voor de koffieliefhebber!

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
4 el instant oploskoffie
4 el suiker
4 el warm water
Tapiocaparels
Melk

Tapiocaparels:
1,6 liter water
100g tapiocaparels

Suikerwater:
3 el bruine suiker
250 ml water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Tapiocaparels :
-Breng 1,6 liter water aan de kook. Voeg de tapiocaparels toe en breng het weer aan de kook en plaats de deksel op de pan. Kook de parels circa 30 minuten op medium hoog vuur, roer af en toe door de parels heen. Zet het vuur uit en laat het 30 minuten rusten met de deksel op de pan.

-Voeg vervolgens 500 ml water toe en breng het weer aan de kook. Laat het circa 30 minuten op medium hoog vuur koken. Zet na 30 minuten het vuur uit. Laat vervolgens de parels nog 30 minuten in het warme water rusten met de deksel op de pan.

-Giet het water weg en spoel de parels met koud water af.

-Meng de bruine suiker en het hete water in een kom. Giet het suikerwater bij de tapiocaparels. Meng het goed door elkaar.

Dalgona koffie :
Doe de suiker, de oploskoffie en het water in een mengkom. Klop met een handmixer in ongeveer 5 minuten het koffiemengsel stijf. Doe de tapiocaparels in een glas en schenk de melk bij. Schep het romige koffiemengsel bovenop.

Bron

amazing oriental

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten