Lemon polenta cake

  • Italiaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-04-2022

Lekker frisse cake met vleugje citroen

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
75 g amandelmelk
150 g bloem
90 g polenta
200 g fijne suiker
250 g hoeveboter kamert°
2 eierdooiers
1 tl vanille-extract
citroenzeste van één citroen
bloemsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
Springvorm 23cm doorsnede
Bakpapier
Kom
Rooster
Zeef

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180°C (hete luchtoven 160°C) en bekleed de bodem van een springvorm van 23cm doorsnede met bakpapier. Roer amandelmelk, bloem, polenta en suiker in een kom door elkaar en wrijf de boter er met je vingertoppen door. Voeg de dooiers, vanille en zeste toe en kneed alles kort door. Druk het deeg in de met bakpapier beklede en ingevette vorm en bak de cake in 40 tot 60 min ( vanaf 40 min regelmatig met een saté-prikker controleren ) goudbruin. Zet de vorm dan op een rooster en laat 20 min afkoelen. Verwijder de zijkanten van de springvorm en bestrooi met bloemsuiker.
Buon appetito

Bron

Van een kennis

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten