Kippen hutsepot ( Chicken Stew )

  • Amerikaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Kippen hutsepot ( Chicken Stew  )

    Kippen hutsepot ( Chicken Stew )

    Kippen hutsepot ( Chicken Stew )

Overheerlijke maaltijdsoep uit Amerika die je blij zal maken ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
750 g kippendijen zonder vel, zonder botten, in middelgrote tot grote stukken gesneden
Zout
Zwarte peper
1 eetlepel plus 1 theelepel zoete paprika
2 theelepels gerookte paprikapoeder
1 theelepel gedroogde ui
1 theelepel knoflookpoeder
6 afgestreken eetlepels bloem
Olijfolie
2 eetlepels ongezouten boter
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst door knoflookpers
1 theelepel gemalen karwijzaad
½ theelepel gemalen witte peper
1,2 liter kippenbouillon of bouillon
25 cl droge witte wijn
2 laurierblaadjes
3 grote wortels, geschild en in stukjes gesneden
1/2 kg aardappelen, gehalveerd of in vieren
1 blik tomaten fijngesneden, ontdaan van sappen
200 g (verpakte) babyspinazieblaadjes, grof gehakt
1 eetlepel gehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe de stukjes kippendij in een grote kom. Strooi er een paar flinke snufjes zout en zwarte peper, 1 theelepel zoete paprika, 1 theelepel gerookte paprika, gedroogde ui en knoflookpoeder , plus 2 eetlepels bloem over en schep goed om zodat de stukjes bedekt zijn.
-Plaats vervolgens een grote - soeppan op middelhoog vuur en besprenkel met ongeveer 3-4 eetlepels olijfolie; zodra het heet is, voeg je ongeveer de helft van de gekruide stukjes kippendij toe en laat je ze een paar minuten schroeien tot ze licht goudbruin zijn. Haal uit de pan en herhaal met de rest van de stukken kippendij, haal die dan ook uit de pan en zet even opzij.
-Zet het vuur onder de pan nu op middelhoog en voeg de boter toe aan de pan; zodra het gesmolten is, voeg je de gesnipperde ui toe, samen met nog een paar snufjes zout en zwarte peper, en laat je het ongeveer 5 minuten sudderen, tot het zacht is.
-Voeg vervolgens de knoflook, de rest van de zoete paprika en de gerookte paprika, het karwijzaad en de witte peper toe en roer tot het mengsel aromatisch is, ongeveer 30 seconden tot 1 minuut.
-Strooi de resterende bloem (4 eetlepels) erdoor en roer om het even in het mengsel op te nemen; Klop dan langzaam de kippenbouillon (of bouillon) erdoor tot een gladde massa.
-Voeg de witte wijn, de laurierblaadjes, de wortelen, aardappelen en tomatenblokjes toe, samen met de gebruinde stukjes kippendij en breng het mengsel krachtig aan de kook; verlaag dan het vuur en laat de stoofpot zachtjes sudderen, onbedekt, gedurende ongeveer 45 minuten, of tot de wortelen en aardappelen zacht zijn, af en toe roeren.
-Maak de kipstoofpot af door de gehakte babyspinazie en de peterselie toe te voegen, zodat de spinazie net slinkt in de stoofpot; Schep in kommen en serveer met brood, indien gewenst.

Bron

Ingrid Beer

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Doorsturen

Home Recepten