Tartines Russes

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Tartines Russes

    Tartines Russes

    Tartines Russes

Deze makkelijke koekjes mogen zeker niet ontbreken op Uw paasbuffet of Uw koffietafel

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
110 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
100 g bloem
225 g boter
150 g melk
2 eidooiers
1/2 vanillestok
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

bakpapier

Bereidingswijze

Koekjes :
-Meng 100 g boter, 80 g suiker, de vanillesuiker en de bloem tot een glad deeg. Rol fijn uit tussen 2 vellen bakpapier en laat hard worden in de koelkast.
-Verwijder het bovenste bakpapier en bak het koekje goudbruin af op 170°C gedurende 10 à 15 min. Let op dat het koekje niet donkerbruin wordt.
-Haal uit de oven, laat kort afkoelen en snij met een groot mes, terwijl het nog warm is, in rechthoekjes.
Botercrème :
-Kook de melk op met de opengesneden vanillestok. Klop de dooiers luchtig met 30 g suiker.
-Giet de kokende melk op het dooierschuim. Zet terug op het vuur en roer tot het beslag rookt maar niet kookt.
-Giet in een koude mengkom en laat de saus lauw worden.
-Voeg 125 g malse boter, onder voortdurend kloppen, beetje bij beetje toe.
-Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmond, maar leg niet in de koelkast.
-Spuit de botercrème telkens tussen 2 koekjes.

Bron

spar

Serveertip

• De saus blijft vloeibaar? Dan is de saus nog te warm. Zet in de koelkast en laat wat kouder worden. Klop dan opnieuw luchtig. Nu zal ze mooi stevig worden. •
-De saus en boter schiften en mengen niet mooi? Dan is de saus al te koud. Zet je mengkom in een potje met warm water en klop rustig verder. De boterroom zal langzaam binden en luchtig worden.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten