Brownie met ganache montée

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-2022
  • Brownie met ganache montée

    Brownie met ganache montée

    Brownie met ganache montée

Deze lekkere brownie mag zeker niet ontbreken op Uw paasbuffet 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
150 g pure chocolade
3 eieren
200 g suiker
70 g bloem
30 g cacaopoeder
snufje zout
100 g witte chocolade
1/2 vanillestok
250 g room
bresiliennenootjes
5 g bakpoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Brownie :
-Smelt de boter en pure chocolade samen glad.
-Meng de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en een snuifje zout samen.
-Klop de eieren en suiker luchtig.
-Meng het chocolade- en eiermengsel.
-Voeg het bloemmengsel toe en roer tot alle klontertjes zijn verdwenen.
-Giet in een schotel tot ± 1 cm van dikte.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Bak de brownies ± 15 min in de voorverwarmde oven.
Ganache :
-Verwarm de room met de opengesneden vanillestok. Giet op de witte chocolade en laat smelten.
-Laat volledig afkoelen in de koelkast (best 1 nacht of toch zeker enkele uren).
-Klop de afgekoelde room op zoals gewone slagroom. Doe in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
-Snij de brownie in gelijke stukken en spuit er mooie dotjes ganache op. Werk af met wat bresiliennenootjes.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten