Brownie met ganache montée
- Belgisch, Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-04-2022
Deze lekkere brownie mag zeker niet ontbreken op Uw paasbuffet
Ingrediënten 10 personen
150 g pure chocolade3 eieren
200 g suiker
70 g bloem
30 g cacaopoeder
snufje zout
100 g witte chocolade
1/2 vanillestok
250 g room
bresiliennenootjes
5 g bakpoeder
Bereidingswijze
Brownie :
-Smelt de boter en pure chocolade samen glad.
-Meng de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en een snuifje zout samen.
-Klop de eieren en suiker luchtig.
-Meng het chocolade- en eiermengsel.
-Voeg het bloemmengsel toe en roer tot alle klontertjes zijn verdwenen.
-Giet in een schotel tot ± 1 cm van dikte.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Bak de brownies ± 15 min in de voorverwarmde oven.
Ganache :
-Verwarm de room met de opengesneden vanillestok. Giet op de witte chocolade en laat smelten.
-Laat volledig afkoelen in de koelkast (best 1 nacht of toch zeker enkele uren).
-Klop de afgekoelde room op zoals gewone slagroom. Doe in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
-Snij de brownie in gelijke stukken en spuit er mooie dotjes ganache op. Werk af met wat bresiliennenootjes.
Bron
spar
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties