Spruitjespannetje met champignons en gorgonzola
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Spruitjes, blokjes gebakken aardappel, champignons en gorgonzola vormen samen dit lekkere pannetje waar we van gesmuld hebben.
Ingrediënten 2 recipe.people
250 gram spruitjes2 middelgrote aardappelen
1 kleine ui, gesnipperd
100 gram kleine champignons, gehalveerd
2 eetlepels crème fraîche
50 gram gorgonzola in kleine blokjes
Peper, zout, nootmuskaat
Benodigdheden
hapjespanBereidingswijze
Schil de aardappelen, snij de aardappelen in kleine blokjes en kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken.
Maak de spruitjes schoon: verwijder het stronkje en eventueel de buitenste blaadjes. Kook de spruitjes in water met zout beetgaar.
Verhit de olijfolie in een (hapjes)pan. Bak hierin de goed uitgelekte aardappelblokjes lichtbruin. Bak de gesnipperde ui even mee tot lichtbruin.
Voeg dan de champignons toe en bak die ook even mee.
Doe daarna de beetgaar gekookte spruitjes erbij en bak alles nog plm. 2 minuten'.
Roer de crème fraîche en de blokjes gorgonzola erdoor en laat alles lekker smelten op een lage warmtebron.
Maak de spruitjes op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat..
Serveertip
In plaats van de aardappelblokjes zelf te maken kun je ook voorgekookte krieltjes gebruiken die je het beste even vooraf verder gaart met het deksel op de pan.
In plaats van gorgonzola kun je ook kruidenroomkaas gebruiken.