Quiche Caprese van bladerdeeg met tomaten, mozarella en basilicum
- Italiaans, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Ik maakte deze quiche caprese voor een brunch met mijn leesvriendinnen.
Ik had de quiche al een dag tevoren voorgebakken zodat ik hem tijdens de brunch alleen even goed moest verwarmen in de oven.
Het is een heerlijke romige quiche doordat ik er nog extra kaas aan heb toegevoegd.
Jammer genoeg dacht ik pas aan de foto toen de plaattaart al bijna op was.
Ingrediënten 6 personen
8 plakjes diepvries bladerdeeg.3 vleestomaten, in plakken van ½ cm (ik gebruikte de coer de boeuf)
2 bollen buffelmozzarella, in plakken van plm.1/2 cm
1 losgeklopt ei
Plm. 100 gram pittige geraspte kaas
Plm.100 gram roomkaas
Zout, peper
1 eetlepel gedroogde oregano
Benodigdheden
Bakplaat
kwastje voor het ei
vork
mes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Leg 6 plakjes bladerdeeg in 2 rijen van 3 op de bakplaat. Druk de randen van de plakjes bladerdeeg goed op elkaar. Snij de overige 2 plakjes bladerdeeg in repen en maak daarmee de buitenrand van de quiche.
Prik het binnenste gedeelte van de taart op diverse plekken in met een vork.
Smeer de roomkaas uit over het bladerdeeg en strooi de helft van de geraspte kaas erover.en bak de taart plm. 8 minuten vòòr in het midden van de voorverwarmde oven.
Haal de taart uit de oven en laat een beetje afkoelen.
Snijd de tomaten en mozzarella in plakken van 1/2 cm.
Leg de plakken tomaat en de mozzarella om en om op de taart en breng op smaak met peper, zout en gedroogde oregano. Strooi de rest van de geraspte kaas over de tomaten en de mozzarella.
Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei.
Zet de quiche in de oven en bak de taart nog plm. 20 tot 25 minuten, tot de randen van het deeg mooi goudbruin zijn geworden.
Serveertip
Als hoofdgerecht lekker met een salade.