1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto Op Z'N Italiaans

Risotto Op Z'N Italiaans

Door: eurostar

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-08-1999

Ingrediënten 6 personen


400 g rijst - ui - boter - 200g gehakt - 4 blaadjes salie - 1 glas droge witte wijn - 250g tomaten - zout & peper - runderbouillon (blokje) - geraspte parmezaan



Yammie !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De gehakte ui in boter (2x zoveel als de ui) langzaam zacht laten worden in een grote kookpan. Het erg fijne gehakt en salie toevoegen en laten fruiten. De rijst bijvoegen en ervoor zorgen dat ie niet aankleeft. Als al de vetstof geabsorbeerd is aanlengen met wijn en op een hoog vuur laten verdampen. De gesneden en ontpitte tomaten toevoegen. Zout, peper & een eetlepel bouillon toevoegen. Als de rijst de vloeistof geabsorbeerd heeft, nog 1 el bouillon toevoegen. Voortdurend wat bouillon toevoegen tot de rijst gaar is (mag wat knapperig). 15 ` 20 min. en dan een beetje boter toevoegen, samen met 4 el Parmezaan, goed roeren en deksel op de pazn zetten.

Serveertip

Met een baguette !



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eurostar
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top