Chicken wings met gemberbier

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Chicken wings met gemberbier

    Chicken wings met gemberbier

    Chicken wings met gemberbier

Kruidige kippenvleugeltjes van de BBQ ...overheerlijk 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de Smokey Simple Rub:
2 el grof zeezout
2 el rietsuiker
1 el gemberpoeder
2 el gerookte-paprikapoeder
0,5 el chilipoeder
2 kg chicken wings

Voor de Ginger Beer glaze:
750 ml gemberbier (Bundaberg)
1 el tomatenpuree
1 el chipotle-tabasco
2 el sinaasappelmarmelade
2 el gembersiroop
1 el boter
2 lente-uien, in dunne ringen gesneden
zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Benodigdheden:
BBQ met deksel voor indirect grillen
kernthermometer
kwastje

Bereidingswijze

Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 °C is bereikt. Meng voor de Smokey's Simple Rub alle ingrediënten en kruid hiermee de chicken wings gelijkmatig aan alle kanten. Leg de wings op het rooster en gaar ze 20-30 minuten, tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 72 °C.

Maak ondertussen de Ginger Beer Glaze door het gemberbier in een pan in te koken tot circa ¼ van het originele volume. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed tot alles is opgelost en je een gladde gebonden saus hebt.

Bestrijk hiermee de gegaarde wings enkele keren rondom en laat ze met gesloten deksel nog 5 minuten verder garen, tot de saus op de wings is ingedikt en de wings een kerntemperatuur hebben bereikt van 75 °C. Serveer de chicken wings in een schaal en garneer met de lente-ui.

Bron

njam - recept van Jort Althuizen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten