GRILLKAAS-AUBERGINE SATÉ MET SPAANSE RIJST
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-04-2022
Een heerlijk en origineel Zuiders gerechtje, deze grillkaas-aubergine saté's met pittige Spaanse rijst erbij. Ziet er leuk uit en smaakt heerlijk, deze vegetarische topper!
Ingrediënten 2 personen
1 ui1 teentje knoflook
½ groentebouillonblokje
125 g kerstomaten
150 g jasmijnrijst
1 blik tomatenblokjes
1 aubergine
200 g grillkaas (halloumi)
2 el olijfolie
½ kl cayennepeper
peper en zout
Benodigdheden
4 satéprikkersBereidingswijze
-Snij de ui fijn en pers de knoflook.
-Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op.
-Halveer de kerstomaten.
-Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de fijngesneden ui en de knoflook toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de groentebouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes uit blik toe.
-Laat 20 minuten zachtjes pruttelen onder deksel, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om. -Proef en kruid eventueel bij met zout en cayennepeper. Roer er de laatste 2 minuten de kerstomaten door.
-Snij de aubergine en grillkaas in gelijke blokjes (ong. 1,5 cm groot). Rijg afwisselend op satéprikkers. Bestrijk met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout.
-Verhit een antikleefpan en bak de saté's rondom op een laag vuur, zodat de aubergine goed gaart. Laat op het einde nog even op hevig vuur bakken.
-Serveer de Spaanse rijst met de saté's.
Bron
15gram
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties