GRILLKAAS-AUBERGINE SATÉ MET SPAANSE RIJST

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-04-2022
  • GRILLKAAS-AUBERGINE SATÉ MET SPAANSE RIJST

    GRILLKAAS-AUBERGINE SATÉ MET SPAANSE RIJST

    GRILLKAAS-AUBERGINE SATÉ MET SPAANSE RIJST

Een heerlijk en origineel Zuiders gerechtje, deze grillkaas-aubergine saté's met pittige Spaanse rijst erbij. Ziet er leuk uit en smaakt heerlijk, deze vegetarische topper!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ui
1 teentje knoflook
½ groentebouillonblokje
125 g kerstomaten
150 g jasmijnrijst
1 blik tomatenblokjes
1 aubergine
200 g grillkaas (halloumi)
2 el olijfolie
½ kl cayennepeper
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 satéprikkers

Bereidingswijze

-Snij de ui fijn en pers de knoflook.
-Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op.
-Halveer de kerstomaten.
-Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de fijngesneden ui en de knoflook toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de groentebouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes uit blik toe.
-Laat 20 minuten zachtjes pruttelen onder deksel, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om. -Proef en kruid eventueel bij met zout en cayennepeper. Roer er de laatste 2 minuten de kerstomaten door.
-Snij de aubergine en grillkaas in gelijke blokjes (ong. 1,5 cm groot). Rijg afwisselend op satéprikkers. Bestrijk met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout.
-Verhit een antikleefpan en bak de saté's rondom op een laag vuur, zodat de aubergine goed gaart. Laat op het einde nog even op hevig vuur bakken.
-Serveer de Spaanse rijst met de saté's.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten