Slanke, Snelle Paprikasoep met tomaat uit de oven....

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2022
  • Slanke, Snelle Paprikasoep met tomaat uit de oven....

    Slanke, Snelle Paprikasoep met tomaat uit de oven....

    Slanke, Snelle Paprikasoep met tomaat uit de oven....

  • Slanke, Snelle Paprikasoep met tomaat uit de oven....

    Slanke, Snelle Paprikasoep met tomaat uit de oven....

    Slanke, Snelle Paprikasoep met tomaat uit de oven....

  • Slanke, Snelle Paprikasoep met tomaat uit de oven....

    Slanke, Snelle Paprikasoep met tomaat uit de oven....

    Slanke, Snelle Paprikasoep met tomaat uit de oven....

  • Slanke, Snelle Paprikasoep met tomaat uit de oven....

    Slanke, Snelle Paprikasoep met tomaat uit de oven....

    Slanke, Snelle Paprikasoep met tomaat uit de oven....

Alle groente voor deze heerlijke soep in een ovenschotel en laat maar lekker garen. Doordat op deze manier de groente geroosterd wordt,  komt er extra smaak vrij . Gaar uit de oven, hup  in de soeppan met groentebouillon met de staafmixer erdoor en voilà in een mum van tijd een heerlijke , slanke soep op tafel . Met een broodje erbij een gevulde hoofdmaaltijd. Ook als lunch of voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 rode paprika in grove stukjes
2 tomaten in grove stukjes
1 kleine rode ui in grove stukjes
2 teentjes knoflook in grove stukjes

10 ml olijfolie of andere plantaardige olie
3 takjes verse tijm
1 groentebouillonblokje met minder zout
snufje gerookt paprikapoeder.
peper uit de molen en zout ( low salt) ( 4 seizoenenpeper)
2 el crème fraîche ter garnering
2 takjes verse peterselie gesnipperd of ringetjes bosui.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, snijplank, mes, soeppan, staafmixer

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel alle groente in een ovenschaal en werk er 10 ml olijfolie, 4 seizoenenpeper uit de molen en wat low salt doorheen. Leg de takjes tijm erop.

Zet de schotel voor circa 25 minuten in de oven om de groente te laten garen.

Verhit ondertussen circa 250 ml water met het groentebouillonblokje. Neem de takjes tijm even apart. Laat alle groente uit de ovenschaal in de bouillon glijden en ris de blaadjes van de tijm erboven uit, mix alles met de staafmixer fijn. Proef de soep en breng eventueel extra op smaak met een snufje gerookt paprikapoeder , peper en zout.

Garneer de soep met een klodder crème fraîche en wat gesnipperde peterselie of ringetjes bosui.



Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten