Muhammara een heerlijke spread van gegrilde paprika en walnoten

  • Arabisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Muhammara een heerlijke spread van gegrilde paprika en walnoten

    Muhammara een heerlijke spread van gegrilde paprika en walnoten

    Muhammara een heerlijke spread van gegrilde paprika en walnoten

Muhammara is een saus afkomstig uit de Syrische stad Aleppo. Tegenwoordig is Muhmmara  in de hele Arabische en Turkse keuken te vinden. In Turkije wordt het 'muhammere' of 'acuka' genoemd.De belangrijkste ingrediënten van muhammara zijn gegrilde paprika's en geroosterde gemalen walnoten  Muhammara wordt gegeten als broodbeleg opTurks brood en als smaakmaker bij vlees- en visgerechten.
Ik heb de muhammara zelf samengesteld uit diverse recepten van internet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pot gegrilde paprika (inhoud plm.300 gram)
150 gram walnoten
sap van 1/2 citroen
½ rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
½ theelepel gemalen koriander
½ theelepel gerookt paprikapoeder
1/2theelepel kurkuma
Peper, zout
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel honing
2 el goede olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

staafmixer met bakje

Bereidingswijze

Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Leeg de pot gegrilde paprika's in een vergiet. Verwijder de zwart geblakerde delen van de paprika's en snij de paprika's in stukken.
Pureer alle ingrediënten in het bakje van je staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout.
Garneer de muhammara met walnoten en giet er nog wat olijfolie over.

Serveertip

De muhammara is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten