Rode uienchutney lekker op bijvoorbeeld toast met kaas of paté
- Indiaas, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 05-04-2022
Deze rode uienchutney heb ik gemaakt als bijgerecht bij een brunch.Heerlijke zoetzure chuney,lekker bij o.a. geitenkaas, plakjes kaas, paté, plakjes kipfilet. Laat je fantasie maar gaan.
Ingrediënten 4 personen
2 grote rode uien, gepeld, in hele dunne halve ringen3 eetlepels olijfolie
30 gram lichtbruine basterdsuiker
25 ml rode wijnazijn
25 ml rode wijn
1 theelepel honing
mespunt zout,
scheutje balsamico-crème (optioneel)
Benodigdheden
Hapjespan of koekenpanBereidingswijze
Verhit de olijfolie in een pan.
Doe de uienringen in de pan en smoor de uienringen samen met de basterdsuiker op een lage warmtebron tot ze zacht zijn. Ik heb ze zeker 45 minuten zachtjes laten sudderen.
Voeg dan de rode wijnazijn en de rode wijn erbij.
Laat de uien nog langzaam smoren tot het vocht bijna is verdampt.
Maak op smaak met honing, mespunt zout, peper en een scheutje balsamico-crème.
Serveertip
Heel erg lekker bij geitenkaas, blokjes kaas, vlees, wild, paté`s.
Blijft zeker een week goed in de koelkast.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties