Koolrabisoep met knoflook en kruiden
- Duits, Soep
- 10-20 min.
Koolrabi wordt in Nederland niet veel gegeten, maar in Duitsland is het een populaire groente. Koolrabi smaakt wat zoetig en lijkt het meest op de smaak van de steeltjes van de bloemkool.
Je kunt er heerlijke soepen mee maken. Probeer deze soep maar eens. Lekker romig door het toevoegen van een aardappel en de boursin met kruiden en knoflook.
Ingrediënten 4 personen
1 ui, gesnipperd1 teentje knoflook, gesnipperd
10 gram (room)boter
2 koolrabi, geschild, in blokjes
1 middelgrote aardappel, geschild, in blokjes
750 ml groentebouillon, van tablet
½ pakje boursin (kruiden en knoflook)
Paar druppels tabasco
Peper en zout naar smaak
Gehakte groene kruiden, zoals bijv. peterselie, bieslook, basilicum (wat je zelf hebt of wilt)
Benodigdheden
Pan
staafmixer
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pan. Bak hierin de ui en de knoflook even aan (mag niet bruin worden).
Voeg de stukjes koolrabi en de aardappel hieraan toe en bak alles omscheppend plm. 2 minuten.
Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.
Laat de soep plm. 20 minuten zachtjes koken tot de koolrabi en de aardappel gaar zijn.
Voeg de boursin hieraan toe en pureer de soep met de staafmixer.
Vind je de soep nog te dik doe er dan een beetje melk bij.
Garneer de soep met de gehakte groene kruiden.