Spinazie op z'n Marokkaans
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 05-04-2022
spinazie weer eens anders
Ingrediënten 4 personen
1 zak gewassen spinazie of 1 pak dievriesspinazie1 ui
1 teen knoflook
1 middelgrote tomaat
paar takjes peterselie
paar takjes koriander
sap van een halve citroen
1/2 tl gemberpoeder
1 tl komijn
1/2 tl zwarte peper
1 tl kerriepoeder
mespuntje zout
scheutje olijfolie
Benodigdheden
vergietBereidingswijze
Roerbak de spinazie in aanhangend water. Laat uitlekken in een vergiet en druk het water er zoveel mogelijk uit. Of ontdooi de diepvriesspinazie.
Snijd de ui, tomaat, knoflook en peterselie en koriander fijn. Fruit alles met olie op en laag vuur tot de ui glazig is. Voeg de spinazie op laag vuur toe en laat op laag vuur zeker 15 minuten sudderen.
Voeg voor het serveren het citroensap toe.
Serveer de schotel met warm Marokkaans brood.
Bron
Recept van Alia Azouzzia uit de Metro
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties