Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2022
  • Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

    Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

    Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

  • Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

    Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

    Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

  • Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

    Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

    Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

  • Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

    Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

    Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

  • Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

    Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

    Spinazie - omelet met warm gerookte zalm en kaas.

Eieren, spinazie en zalm , drie ingrediënten die samen een gouden trio vormen. Een snelle en zeer volledige maaltijd en bovendien  low carb voor mensen, die een koolhydraadarm dieet volgen. Deze omelet is voor 2 personen als hoofdgerecht en als lunch voor 4 personen. geserveerd met brood is deze maaltijd voor iedereen geschikt.

 Zowel warm als koud erg smakelijk. Het restje neem je mee naar je werk waar je het koud kunt eten of met een lekkere snee brood erbij. Je zou er zelfs kleine puntjes van kunnen snijden en het kunnen serveren bij de borrel.

 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 eieren.
50 gram crème fraîche, slagroom of melk.
300 gram verse spinazie.
zout peper.
olijfolie.
125 gram warm gerookte zalm in grove stukken verdeeld
20 gram pijnboompitten in droge koekenpan licht bruin geroosterd
50 gram geraspte kaas naar keuze
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, garde en kom

Bereidingswijze

Klop de eieren los met de crème fraîche en een weinig zout en peper.

Laat de spinazie in een grote koekenpan met wat olie in porties slinken. Haal de spinazie uit de pan en laat het overtollige vocht door een zeef weglopen.

Schenk het eimengsel in een licht ingevette pan van 25-30 cm. Verdeel er nog voordat het ei gaat stollen de uitgelekte spinazie erover. Vervolgens de vlokken warm gerookte zalm en de kaas. Deksel op de pan en het ei in circa 10 minuten op een zacht vuurtje laten stollen. Haal het deksel van de pan, strooi er de pijnboompitjes over en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bron

Lekker tafelen eigen tekst en foto's

Serveertip


Supersnelle omelet met variaties

Ben je niet zo weg van zalm? Neem dan gekookte ham in grove stukken gesneden. Ben je vegetariër of vind je geitenkaas gewoon erg lekker, maak hem dan eens met geitenkaas en walnoten.

Met het basisrecept voor deze omelet met spinazie kun je dus lekker variëren. Vul hem met wat je net in je koelkast hebt liggen of waar je trek in hebt. Zo is een gezonde maaltijd koken voor iedereen weg gelegd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten