Korianderkip met rijst
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Korianderkip met rijst
Ingrediënten 4 recipe.people
20 gr gember of pasta1 teentje knoflook fijn gesnipperd
1 groene peper in ringetjes
1 bosje koriander, gewassen
2 eetl. bruine basterdsuiker
4 eetl. sojasaus
gersapte schil en sap van 1 limoen
2 kippenborstfilet ca 400 gr
200 gr basmatierijst
zout
3 eetl olie
2 theel. sambal
Benodigdheden
pannen en aluminiumfolieOven
Bereidingswijze
Meng de gember,de knoflook,de peper en de koriander met de suiker,de sojasaus,het limoensap en de schil.
Verwarm de oven op 175 graden en dep de kip droog..
Meng de olie met de sambal en snijn
Snijd de huidkant met een scherp mes meerdere keren in tot ca 1/2 cm diep.
Leg de kip op een bakplaat en bestrijk met de marinade.
Bak de kip 40-50 minuten in de oven.
Leg in de laatste 5 minuten de kip op het rooster in de oven zodat het vel knapperig word.
kook de rijst.
Meng de olie met de sambal en snijd de kip in plakken
Bron
Foodies
Serveertip
Serveer de kip met de rijst en druppel daar de sambalolie over.
Je kunt natuurlijk ook kippendijenfilet gebruiken en in de wok / pan bakken ipv in de oven.
Serveer er een salade bij..eet smakkelijk