Blauwe-kaassaus

  • Frans, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-04-2022
  • Blauwe-kaassaus

    Blauwe-kaassaus

    Blauwe-kaassaus

=18pxEen stevige smaakmaker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
40 g bakboter
30 g tarwebloem
25 cl volle melk
nootmuskaat
peper
zout
2 eidooiers
25 g blauwschimmelkaas (Pas de Bleu)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Maak een roux van de boter en de bloem.
2 Kook de melk (om klonters in de saus te vermijden) en voeg beetje bij beetje bij de roux, onder voortdurend roeren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat nog een kwartier zachtjes sudderen.
3 Voeg aan deze béchamelsaus vervolgens de eierdooiers en de blauwschimmelkaas toe. Laat niet meer koken!

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten