1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. churros

churros

Door: pg

  • Spaans, Ontbijt
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-08-1999

Ingrediënten 4 personen


100 gr zelfrijzend bakmeel met 1/4 tl gemalen kaneel, 50 gr boter, 175 ml water, 3-4 eieren, vanillesuiker, suiker.


Verder heb je nodig


Frituurolie op 180 c.


In Spanje het ontbijt. Uit de Tip culinair juli '99

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef bakmeel met kaneel. Snijd de boter in blokjes en laat dit met het water in een steelpan smelten. Verhit op hoog vuur. Haal de pan meteen van het vuur en roer er met 'n pollepel het meel doorheen. Zet de pan terug op het vuur en verhit al roerende nog 30 sec Laat het nu afkoelen.

Bereidingswijze

Meng de eieren krachtig door het afgekoelde beslag tot het soepel en glanzend word. Doe het beslag in een spuitzak met grote kartelmond. Verhit de olie en spuit hierin telkens 10 cm deeg. Bak de churros in ongeveer 3 min goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met suiker vermengd met de vanillesuiker.

Serveertip

Lekker als ontbijt maar ook heerlijk als hapje zoals een oliebol.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top