Muffins met magere kwark en geraspte appel

  • Amerikaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-04-2022
  • Muffins met magere kwark en geraspte appel

    Muffins met magere kwark en geraspte appel

    Muffins met magere kwark en geraspte appel

Kwark en appel maken van deze muffin een fijne snack. En zo is-ie nog verantwoord ook!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 Elstar appel
100 g kokosolie
150 g volkorentarwemeel
¼ tl zout
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
2 middelgroot ei
200 ml ahornsiroop
250 g magere kwark
100 g AH verrijker zaden en pitten mix

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
rasp
muffinvorm met 12 holtes
papieren cupcakevormpjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveerde appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees met de schil.
Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur. Meng het volkoren-tarwemeel, het zout, de bakpoeder en kaneel in een kom.
Klop de eieren los in een andere kom. Meng met de appel, kokosolie, ahornsiroop, kwark en zaden- en pittenmix. Roer met een spatel door het bloemmengsel.
Zet de cupcakevormpjes in de holtes van de muffinvorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Bron

Allerhande

Serveertip

Bewaartip: Je kunt de muffins 3 dagen van tevoren maken. In een afgesloten bakje blijven ze het lekkerst.
Variatietip: Je kunt de zaden en pitten mix vervangen door AH Verrijker gojibes, moerbei en pitten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten