BIZON STEAK & EGGS COWBOY STYLE

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • BIZON STEAK & EGGS COWBOY STYLE

    BIZON STEAK & EGGS COWBOY STYLE

    BIZON STEAK & EGGS COWBOY STYLE

Steak & eggs zijn een Amerikaanse klassieker en kan prima als ontbijt , lunch of avondeten.  

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
250 gr bison steak
3 eieren
150 gram roseval aardappels
optie : BBQ rub naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Steek de BBQ aan tot een temperatuur van 180C
-Kook de roseval aardappels in een pan met heet water tot dat deze beetgaar zijn.
-Zout en peper op de bizonsteak en grill deze af op de BBQ. Ongeveer 2 minutem aan elke kant of tot een kern van 52C is bereikt. Laat de bizon steak rusten omwikkeld in folie.
-Plaats een gietijzeren pan op het vuur met wat olie en bak de aardappels goudbruin. Wanneer de aardappels bijna helemaal klaar is kunnen de eieren erbij.
-Kies vooral hoeveel eieren je zelf wilt maar ik vind 3 eieren het perfecte aantal. Sluit de B BQ zodat de warmte beter verdeeld wordt en ook de bovenkant van je eieren gegaard worden.
-Voeg nu je favoriete BBQ rub toe, dit is echt cowboy style dus wees niet bang om gedurfde smaken te gebruiken. Ik heb van Smack it spices “De last supper” rub gebruikt. Met koriander, dragon en koffie.
-Wanneer de eieren gaar zijn, snijd de bizon steak en plaats deze heel even weer terug in de pan. Haal onmiddellijk de pan van het vuur en serveer direct.

Bron

butchery

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten