Oosterse woknoedels met paprika en gemarineerde scampi's

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-2022
  • Oosterse woknoedels met paprika en gemarineerde scampi's

    Oosterse woknoedels met paprika en gemarineerde scampi's

    Oosterse woknoedels met paprika en gemarineerde scampi's

Makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g kant en klaar gemarineerde scampi's 'jumbo' of zelf minstens 1 uur marineren
4paprika's in verschillende kleuren
1/2 limoenen
3 lente-uitjes
2 cm gember
1 teen knoflook
300 g woknoedels
2 el ketchup
3 el olijfolie
2 el sojasaus
zwarte peper (molen)
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snipper het knoflook en de gember fijn.
- Snij de lente-uitjes in ringetjes.
- Laat de woknoedels weken in heet water.
- Pers de halve limoen.
Bereiding :

1 Verhit de olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de gember en de helft van de lente-uitjes 1 min.
2 Voeg de paprika toe en roerbak ± 7 min.
3 Doe er de scampi's bij en laat 5 min. meegaren.
4 Laat de woknoedels uitlekken en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met het limoensap, de sojasaus en de ketchup. Verwarm nog 2 min. Kruid met peper en zout.
5 Bestrooi met de rest van de lente-uitjes.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten