Bombaypatatjes met haloumi, bloemkool en broccoli
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekker en pittig veggie recept uit Azië
Ingrediënten 4 recipe.people
12 cl koolzaadolie2,5 tl gemalen koriander
2.5 tl gemalen komijn
2 tl piment d'espelette
1/2 tl garam masala
snuifje zout
4 tenen knoflook
1 el geraspte gember
400 g vastkokende aardappelen
300 g bloemkool
500 g broccoli
500 g kerstomaatjes
2 rode uien
1 bosje koriander
1 citroen
1 verpakking haloumi kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Specerijenolie :
Ingrediënten: 120ml koolzaadolie2.5koffielepels gemalen koriander2.5kl gemalen komijn2kl piment d'espelette0.5kl garam masala1.5kl zout4tenen look1eetlepel geraspte gember
- Doe de olie in een kommetje. Pel en pers de tenen look boven de olie en roer de rest van de ingrediënten voor de specerijenolie erdoor.
-Snij de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes.
- Pel de uien, halveer ze en snij in partjes van 1 cm.
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm.
- Snij de haloumi in blokjes van 2 cm.
- Doe de bloemkool, de broccoli en de aardappelen op een bakplaat en schep ½ van de olie erdoor. Zet in het midden van de oven.
- Doe de uien samen met de haloumi op een andere bakplaat en schep ½ van de overige olie erdoor. Zet bovenaan in de oven.
- Voeg de tomaten na 15 min bij de uien en schep de rest van de olie erdoor.
-Zet nog 15 min terug.
- Schep het tomatenmengsel en het gaargeroosterde aardappelmengsel losjes door elkaar. Proef en voeg naar smaak nog wat zout toe.
-Bestrooi met fijngesneden koriander en serveer warm met partjes citroen.
Bron
spar