Noedels met sojascheuten, gewokte kip en cashewnoten
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 30-03-2022
Makkelijk en super lekker comfort food
Ingrediënten 4 personen
4 el sesamolie2 kippenfilets
1 zakje sojascheuten
50 g cashewnoten
2 lente-uien
4 el rijstazijn
4 el sojasaus
4 jonge wortels
1 pakje eiernoedels
1 bosje verse koriander
4 el olijfolie
4 eieren
3 cm verse gember
1 zakje peultjes
Bereidingswijze
- Reinig wortelen, peultjes en lente-uitjes en snipper fijn. Hou apart. Schil de gember en snipper fijn. Pluk de korianderblaadjes en snipper eveneens fijn.
-Kook de eieren hard. Pel ze en plet met een vork.
-Kook de noedels beetgaar. Laat uitlekken.
-Snij de kippenfilets in fijne sliertjes. Kruid met peper en zout.
-Wok de groenten in een hete wokpan met olijfolie. Voeg het vlees er aan toe. Blijf roerbakken.
-Giet de sojasaus, sesamolie en rijstazijn erbij. Laat reduceren.
-Voeg de cashewnoten en versnipperde gember en koriander toe.
-Roer de geplette eieren en noedels eronder. Serveer in noedelbekers.
Bron
spar
Laatste reacties
Erg smakelijk recept, met makkelijke smaken, lekker voor doordeweeks.