Spaghetti met jordanese gehaktballetjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-03-2022

Ouderwets Jordanees gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr spaghetti
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
200 ml witte wijn
1 knoflookteen
Ballen:
400 gr half om half gehakt
100 gr gepelde Hollandse garnalen
1 ui
1 ei
4 ansjovisfilets
1 volle tl dijonmosterd
50 gr broodkruim/panko
handvol peterselie
snuf cayennepeper
scheut olijfolie
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom
Braadpan

Bereidingswijze

BALLEN
Snipper de ui (bewaar de helft voor de saus) en 2 van de 4 ansjovisfilets.
Hou 2 eetl garnalen apart, hak de rest grof.
Hak de peterselie (bewaar de helft voor de saus).
Doe het gehakte spul met gehakt, mosterd, broodkruim, ei, peper, zout en cayennepeper in een kom.
Kneedt goed. Rol ca 16 balletjes, formaat bitterbal.
Verhit olijfolie in een braadpan en bak ze al omroerend bruin, gaar hoeft niet.
Haal ze uit de pan.
SAUS
Doe de 1/2 gesnipperde ui en gehakte knoflook in de braadpan en fruit met de overige 2 ansjovisfilets.
Voeg tomaat en wijn toe, even laten pruttelen.
Peper, zout, rest van de peterselie en de ballen erbij.
Met deksel ca 45 min sudderen.

Kook de spaghetti, meng een scheut pastakookwater door de saus.
Strooi 2 eetl garnalen over het gerecht.

Bron

Tijdgeest; bijlage Trouw

Laatste reacties

marcdepester avatar
marcdepester 30-03-2022

gaan we uitproberen één van de dagen - bedankt - mcg , marc

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten