Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

    Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

    Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

  • Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

    Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

    Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

  • Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

    Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

    Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

  • Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

    Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

    Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

  • Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

    Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

    Romescosoep met chorizo, knapperige kikkererwten en gegrilde paprika.

Deze soep is gebaseerd op romescosaus, een traditionele Catalaanse saus gemaakt van gegrilde paprika's en amandelen. Wanneer je de saus aanvult met tomatensaus en bouillon krijg je een heerlijke, smaakvolle soep. Serveer met gebakken chorizo, knapperige kikkererwten en pittige olijven om de soep nog meer smaak en textuur te geven.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
465 gr gegrilde paprika's uit pot( ik had een iets kleinere pot)
40 gr garneeramandelen
1 teentje knoflook gehakt
1 ui gesnipperd
1 el olijfolie
350 ml tomato frito
150 ml kippenbouillon( van ruim 1/2 blokje met minder zout)
100 gr chorizoworst in blokjes
200 gr kikkererwten afgespoeld, uitgelekt en met keukenpapier droog gedept
2 el gemengde olijven zonder pit in ringen gesneden
2 takjes bladpeterselie gesnipperd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

snijplank, mes, soeppan en staafmixer

Bereidingswijze

Maal met de staafmixer de garneeramandelen en de gegrilde paprika tot een puree. Fruit de ui en de knoflook op een zacht vuurtje in een soeppan. Voeg dan de paprikapuree, tomato frito en de kippenbouillon toe. Breng in 3 minuten al roerend aan de kook. Laat met het deksel op de pan circa 15 minuten zachtjes pruttelen.


Bak ondertussen de chorizo blokjes bruin in een droge koekenpan bruin. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Bak de kikkererwten in het uitgebakken vet van de chorizo knapperig.


Serveer de soep in voorverwarmde kommen en verdeel er de chorizo en de kikkererwten over. Garneer met de olijven en de bladpeterselie en geniet.

Bron

Eatertainment eigen tekst en foto's, kleine aanpassing

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten