Broodje tartaar met ui, ei, augurk en mosterdmayonaise

  • Nederlands, Brood
  • 10-20 min.
  • Broodje tartaar met ui, ei, augurk en mosterdmayonaise

    Broodje tartaar met ui, ei, augurk en mosterdmayonaise

    Broodje tartaar met ui, ei, augurk en mosterdmayonaise

Een heerlijk vers broodje met tartaar ei en ui met saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
• 4 zachte puntjes of pistoletjes
• 2 tartaartjes
• 4 eieren
• 1 kleine ui
• 2 middelgrote augurken
• Sla
• Versgemalen zeezout en zwarte peper
• Voor de mosterdmayonaise:
• 1 eidooier
• 2 grote tl mosterd
• 75 ml zonnebloemolie
• Sap van een kwart citroen
• ¼ tl zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de eieren hard en laat afkoelen in koud water.
Ga ondertussen verder met de mosterdmayonaise.
Klop in een glazen of metalen kom de eidooier met de mosterd, citroensap en zout glad.
Vervolgens druppel voor druppel de olie tot het een homogeen mengsel wordt.
Daarna steeds in een heel dunne straaltjes tot de mosterdmayonaise dik genoeg is.
Werk echt rustig met de olie want al één keer een te grote plens kan de mayo laten schiften.
Proef of je er eventueel nog wat meer mosterd door wilt mengen.
Zet tot gebruik in de koelkast
Snipper de ui en snijd de augurk in heel kleine blokjes
Snijd de broodjes open, beleg met sla en verdeel verkruimelde tartaar erover.
Maal er wat peper en zout over.
Pel de eieren, snijd ze in plakjes en verdeel over de tartaar.
Verdeel daarover ui en augurk en top met de mosterdmayonaise

Serveertip

Lekker met wat frietjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ggiea avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten