Goulash op eigenwijze wijze
- Hongaars, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Heel gemakkelijk zo'n stoofpot als je gasten hebt. Al het werk is in de ochtenduren geschied en zo heb je minimale arbeid in de keuken en kun je op je gemakje genieten van een aperitiefje met een lekker hapje met je vrienden. Ik serveerde deze goulash met basmati rijst en een heerlijke groene salade.
Deze stoofpot is rijkelijk voorzien van groente, toch is een apart kommetje of schaaltje salade er erg smakelijk bij.
Ingrediënten 6 personen
1 kg riblappen in grove stukken3 uien gesnipperd
4 paprika in diverse kleuren in reepjes
500 gram tomaten in stukken
4 teen knoflook gesnipperd
1/2 winterpeen geschild in kleine blokjes ( ik nam een hele)
1/2 rode peper zonder zaad gesnipperd( ik nam een hele)
2 runderbouillon blokjes( met minder zout)
circa 250 ml water
olie en/of boter om in te bakken
peper en zout naar smaak
KRUIDERIJEN
2 volle eetlepels paprikapoeder
2 volle theelepels oregano, gedroogd
2 laurierblaadjes
1 theelepel karwijzaad
wat gesnipperde bladpeterselie om te garneren
Benodigdheden
stoofpan, snijplank en mes
Bereidingswijze
Smelt een flinke klont boter ( met wat olie) in een stoofpan en pak het vlees in porties rondom bruin. Voeg dan de gesnipperde uien , de rode peper, knoflook en de winterpeen toe en bak dit alles enkele minuten met het vlees mee.
Roer dan het paprikapoeder, de oregano en het karwijzaad erdoor en bak ook deze kruiden even mee.
Voeg vervolgens de tomatenstukjes, laurierblaadjes toe en verkruimel er de bouillonblokjes boven uit. Roer alles goed door. Voeg zoveel water toe, dat alles nét onder staat. Stoof op een laag vuurtje minstens 2 1/2 uur met het deksel met een kleine opening op de pan. Roer af en toe . Voeg extra water toe mocht dat nodig zijn. Voeg de laatste 20 minuten van de stooftijd de verse reepjes paprika toe . Breng de goulash op smaak met peper en zout en garneer met wat gesnipperde bladpeterselie. Serveer met rijst en een lekkere komkommer of groene salade.
Bron
Lekker tafelen eigen tekst en foto's